Covid-19

Het coronavirus houdt nog altijd de wereld in zijn greep. We ondervinden hier de gevolgen van, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. We willen allemaal hetzelfde, leven zonder restricties, maar niemand kan voorspellen hoe lang de situatie nog duurt en wanneer we weer dingen “mogen” ondernemen. Zoals minister Hugo de Jonge zei: “Het is een ingewikkelde puzzel en die hebben we samen te leggen. Het plaatje op de doos is duidelijk: een samenleving die door vaccinatie beschermd is. Maar we hebben niet alles zelf in de hand, waardoor we nog niet precies kunnen voorspellen hoe we alle puzzelstukjes moeten leggen. Telkens ontvangen we nieuwe informatie en dus moeten we wendbaar blijven in de uitvoering.”

Feenstra Rijn lijn is al meer dan 50 jaar uw riviercruisespecialist. Maar we bevinden ons in deze situatie in onbekende wateren. Er is niets zo lastig als het voorspellen van de toekomst. Ook wij weten niet hoe de situatie omtrent het corona-virus zich verder gaat ontwikkelen of hoe lang dit nog gaat duren. We hopen in ieder geval dat het tij snel keert.

Hieronder proberen we, daar waar we kunnen, de meeste gestelde vragen te beantwoorden. Ook op de website van de ANVR https://www.anvr.nl/algemeen/corona.aspx vindt u een hoop informatie omtrent het corona-virus.

Kunnen we vanaf april weer cruisen?
Bij het samenstellen van het vaarprogramma voor 2021 zijn we er vanuit gegaan dat we vanaf april zonder restricties kunnen en mogen varen. Omdat de situatie constant wijzigt kunnen we op dit moment nog niet zeggen of dit daadwerkelijk het geval is. Uiteraard volgen we alle berichtgeving hierover op de voet. Mochten we toch genoodzaakt zijn maatregelen te treffen zullen we hierin onze verantwoordelijkheid nemen en betrokkenen hierover informeren. Tot die tijd gaan we ervan uit dat de geplande reizen doorgaan.

Welke maatregelen neemt de overheid?
Maatregelen van de Nederlandse overheid, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ook de maatregelen die worden genomen door de overheid van een land dat tijdens een reis wordt aangedaan wijzigen heel regelmatig. Uiteraard blijven wij dit goed in de gaten houden. U kunt dit ook zelf in de gaten houden via https://www.rijksoverheid.nl/ en https://www.nederlandwereldwijd.nl/

Welke maatregelen neemt Feenstra?
We kunnen nu nog niet zeggen of er maatregelen zullen zijn tijdens de reizen. Wel kunnen we u laten weten dat de veiligheid en gezondheid van onze passagiers en bemanning de hoogste prioriteit heeft. Mocht het nodig zijn om maatregelen te nemen omwille van de veiligheid conformeren wij ons aan de richtlijnen van de diverse overheden en houden wij ons aan protocollen die dan gelden voor de riviercruisebranche. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het dragen van een mondkapje, het aanpassen van de maximale en minimale bezetting van het schip, de wijze van serveren en eventuele extra hygiënemaatregelen. Uiteraard trachten wij uw reis ondanks deze noodzakelijke maatregelen zo goed en comfortabel mogelijk uit te voeren.

Ik vertrek (binnenkort) naar een bestemming waar geen negatief reisadvies is, maar i.v.m. de situatie omtrent het corona-virus wil ik toch niet op reis. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Als u in deze corona-tijd een reis boekt, boekt u met de wetenschap dat het mogelijk is dat het corona-virus nog onder ons is wanneer u op reis gaat. Aan boord en in de landen die we aandoen kunnen dan maatregelen gelden om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Wanneer wij binnen de geldende richtlijnen van de overheid en protocollen voor de riviercruisebranche de reizen op een in onze ogen veilige en verantwoorde wijze kunnen uitvoeren kunt u uw reis niet kosteloos annuleren. In dit geval wordt een boeking geannuleerd conform art. 9.2 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de aanvullende voorwaarden van Feenstra Rijn Lijn.

https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf
https://www.feenstrarijnlijn.nl/aanvullende-voorwaarden-van-feenstra-rijn-lijn/

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn reis vanwege corona wil annuleren?
Dat hangt af van uw verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen zal dit geen geldige reden van annulering zijn. U kunt het beste contact opnemen met de maatschappij waar u uw verzekering heeft afgesloten.

Kan ik mijn reis omboeken?
U kunt uw reis tot uiterlijk 6 weken voor vertrek omboeken mits deze reis in hetzelfde jaar vertrekt. Hiervoor berekenen wij € 50,- wijzigingskosten per boeking.

Gelden de ‘normale’ betalingsvoorwaarden?
Ja, wanneer u een reis heeft geboekt gelden de gebruikelijke betalingsvoorwaarden. Dit houdt in dat de aanbetaling uiterlijk 2 weken na het maken van een boeking dient te worden voldaan en de restantreissom uiterlijk 6 weken voor vertrek.

Wat gebeurt er als Feenstra een reis moet annuleren i.v.m. het coronavirus?
Wanneer Feenstra een reis vanwege het coronavirus moeten annuleren ontvangt, conform het huidige beleid van de ANVR binnen 14 dagen uw geld terug.