Zuid-Nederland & België

Nederland en België barsten van de historie. Tijdens een reis als deze komt dat helemaal tot uiting met een bezoek aan plaatsen als Kinderdijk, Antwerpen, Hasselt en Heusden. In dertien dagen bezoekt u sfeervolle binnensteden, prachtige burchten, kastelen en monumentale panden.

Maandag: Arnhem - Gorinchem

Zoals gewoonlijk vertrekken wij om 09.30 uur uit Arnhem en al spoedig bevinden we ons op de Waal. Vervolgens richten wij de steven op Gorinchem. Er is tijd genoeg om een wandeling te maken door het historische centrum.

Dinsdag: Gorinchem - Willemstad

In de ochtend maken we eerst een kleine omweg door het indrukwekkende havengebied van Rotterdam. Vanaf het schip heeft een u goed zicht op de vele containerhavens en zeeschepen. Via het Spui zetten we koers naar Willemstad. Deze sfeervolle historische stad aan het Hollandsch Diep herbergt tal van monumenten.

Woensdag: Willemstad - Antwerpen

Via het Schelde-Rijnkanaal komen we in het Antwerpse havengebied. Tijdens de lunch zullen wij in Antwerpen afmeren. De bourgondische levensstijl en de ontelbare bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze stad tot een onvergetelijke belevenis. De Meir en de Keyserlei zijn prachtige winkelstraten. De indrukwekkende gildehuizen rondom de Grote Markt en het deels in Italiaanse stijl opgetrokken stadhuis getuigen van een roemrijk verleden.

Donderdag: Antwerpen - Hasselt

Het Albertkanaal is de scheepvaartverbinding tussen West- en Oost-België. Tijdens de lunch arriveren wij in de handelsstad Hasselt. De stad staat bekend als modestad en u raakt dan ook niet uitgekeken op de prachtige etalages langs de gezellige winkelpromenade. Na afloop kunt u neerstrijken op één van de vele terrasjes in de binnenstad.

Vrijdag: Hasselt - Huy

Stroomopwaarts passeren wij o.a. Luik. Hier verruilen wij het Albertkanaal voor de Maas, oftewel ‘la Meuse’. Het landschap verandert en wordt steeds grilliger. In de loop van de middag arriveren wij in Huy, één van de oudste steden van België. Het fort van Huy, gebouwd in 1823, wordt ook wel Hollands Fort genoemd en ligt op een uitstekende rots langs de rivier.

Zaterdag: Huy - Dinant

De Maas wordt nu ingesloten door de Ardennen, hetgeen zorgt voor een prachtig panorama. Dinant is de parel van deze streek. Ook hier vinden we hoog boven de stad een imposante burcht. U kunt deze burcht bereiken via een trap van 408 treden of maak gebruik van de kabelbaan. Ook kunt u zich aan boord opgeven voor een rondrit(*) door de omgeving van Dinant.

Zondag: Dinant – Namen

We varen, nu stroomafwaarts, nogmaals door het schitterende rivierdal. Namen is onze volgende bestemming. Tijdens een wandeling door het historische hart van de stad ziet u prachtig gerenoveerde gebouwen. De citadel torent hoog boven de stad uit en biedt u mooie uitkijkpunten over het Maasdal en de Sambre.

Maandag: Namen - Maastricht

In alle vroegte lichten wij het anker. Na een lange vaardag arriveren wij tegen het einde van de middag in Maastricht. ‘s Avonds moet u beslist even een kijkje gaan nemen in de smalle straatjes rondom het nabijgelegen Vrijthof.

Dinsdag: Maastricht (hele dag)

De prachtige binnenstad en omgeving maken het de moeite waard om nog een dag in Maastricht te blijven. Een ideale gelegenheid om te winkelen in één van de vele winkelstraten of een bezoek te brengen aan een museum, kerk of één van de mooiste boekhandels van Nederland. De Dominicanen is een boekenwinkel die gevestigd is in de 700 jaar oude Dominicaanse kerk. Tussen de oude wandschilderingen en grote zuilen staan rijen en rijen boekenkasten. Voor de boekliefhebber is dit het mooiste plekje in Maastricht.

Woensdag: Maastricht - Roermond - Venlo

Al voor het ontbijt verlaten we Maastricht en rond het middaguur arriveren we in de gezellige bourgondische stad Roermond. Aan het Munsterplein vindt u diverse cafés en terrasjes. Tijdens het diner varen we verder naar Venlo waar we overnachten.

Donderdag: Venlo - Heusden

In de ochtenduren laten we Limburg achter ons en zetten koers naar Brabant. In Heusden bestaat de binnenstad vrijwel geheel uit monumentale panden.

Vrijdag: Heusden - Wijk bij Duurstede

We verlaten het mooie plaatsje Heusden en zetten koers naar de laatste overnachtingsplaats van deze fantastische reis. In Wijk bij Duurstede getuigen o.a. het kasteel Duurstede en de Molen ’Rijn en Lek’ van een rijke geschiedenis.

Zaterdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

De Neder-Rijn brengt ons weer terug in Arnhem. Om 14.00 uur meren wij hier af en is er een eind gekomen aan deze prachtige en afwisselende reis.

  • Welkomstcocktail
  • Koffie en thee inclusief
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Vier avonden live entertainment
  • Captains Dinner

Poseidon

Kenmerkend aan het eigentijdse interieur van de Poseidon zijn de met zorg uitgekozen houtsoorten en warme stoffering. In de centraal gelegen hal met de receptie voelt u zich direct welkom. De lounge heeft comfortabele zitjes van waaruit u geniet van de voorbijglijdende omgeving, onder het genot van een cocktail, sapje of biertje. Het restaurant op het hoofddek heeft grote ramen, net zoals alle hutten. Vanaf het ruime zonnedek geniet u optimaal van het uitzicht.

Meer informatie over de Poseidon vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises