Vierlandencruise naar Basel | Feenstra riviercruises

Vierlandencruise naar Basel

De Rijn laat zich niet weerhouden door landgrenzen en dat komt tijdens deze prachtige reis helemaal tot uiting. Van Nederland, naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland passeert u al varende verschillende grenzen. Laat u overweldigen door het gevarieerde landschap waar de Rijn doorheen stroomt. U ziet prachtige burchten en kastelen, gezellige wijndorpjes en indrukwekkende stadscentra. Grenzeloos genieten!

Vrijdag/Donderdag: Arnhem - Düsseldorf

U bent vanaf 17.00 uur welkom aan boord. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en zetten koers naar Düsseldorf. Na het diner kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

Zaterdag/Vrijdag: Düsseldorf - Königswinter

Al voor het ontbijt komen we in Düsseldorf aan. Hier vindt u een bonte verzameling van moderne architectuur, oude kastelen, en zelfs Japanse tempels. Terwijl we onze reis vervolgen en langs o.a. Keulen en Bonn varen, wordt er ’s middags in de lounge een High Tea geserveerd. Het is al laat wanneer we in Königswinter arriveren. Hier zullen we de nacht doorbrengen.

Zondag/Zaterdag: Königswinter - Koblenz

In de ochtend heeft u in Königswinter nog tijd om een mooie wandeling over de promenade te maken. Onderweg naar onze volgende bestemming wordt de omgeving steeds mooier. Na de lunch meren we af in Koblenz, gelegen aan de monding van de Rijn en Moezel. De Altstadt is niet ver lopen en heeft vele winkelstraten en terrassen.

Maandag/Zondag: Koblenz - Rüdesheim

De hoog boven de rivier gebouwde burchten en kastelen én de veel besproken Loreley zorgen vandaag voor een schitterend panorama. Al vroeg vertrekken wij richting Rüdesheim. Zodra we de Loreley zijn gepasseerd komt onze bestemming in zicht. Deze geliefde toeristenplaats heeft van alles te bieden. In het gezellige centrum van Rüdesheim kunt u een bezoek(*) brengen aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett, of met de kabelbaan naar het uitzichtpunt bij het imposante Niederwalddenkmal. Het is allemaal de moeite waard. Ook de verschillende weinstuben in de beroemde Drosselgasse bieden de hele dag volop vertier.

Dinsdag/Maandag: Rüdesheim - Speyer

Met weemoed verlaten wij Rüdesheim en zetten koers naar Speyer. De majestueuze Dom in het centrum is de grootst bewaard gebleven kathedraal in Romaanse stijl. Ook een bezoek aan het techniekmuseum is zeker de moeite waard.

Woensdag/Dinsdag: Speyer - Straatsburg - Breisach

Zonder dat u het heeft gemerkt zijn wij vroeg in de ochtend uit Speyer vertrokken. Vandaag ruilen we Duitsland in voor Frankrijk om een bezoek te brengen aan Straatsburg. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie en het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees Parlement. Een gratis pendelbus brengt u van het schip naar het centrum van deze prachtige stad.

Donderdag/Woensdag: Breisach - Basel

Terwijl u geniet van het ontbijt arriveren we in Breisach. Hier staan de bussen klaar voor de dagexcursie(*) naar Zwitserland. Na het ontbijt vertrekken de bussen voor deze prachtige tour die u de allermooiste stukjes van Zwitserland laat zien. Later deze dag zal het schip aankomen in Basel, waar ook de deelnemers van de dagexcursie aan boord zullen komen.

Vrijdag/Donderdag: Basel - Breisach

Basel ligt aan weerszijden van de Rijn, op de linkeroever ligt Groot Basel en op de rechteroever Klein Basel. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door zeven bruggen, waarvan één spoorbrug. De Mittlere Rhein Brücke is de bekendste brug. Groot Basel herbergt het historische stadscentrum waar de 12e eeuwse Münster beeldbepalend is. In deze prachtige kerk vindt u het graf van Erasmus. De Marktplatz met het gotische stadhuis en jugendstilpanden behoort tot de belangrijkste pleinen. U heeft nog tot de lunch om deze interessante stad te verkennen. We varen ‘s middags weer terug naar Breisach, waar wij aanleggen om te overnachten.

Zaterdag/Vrijdag: Breisach - Kehl

Recht tegenover de plaats Straatsburg ligt het grensstadje Kehl. Het nabijgelegen park werd jaren geleden gebruikt voor de Bundesgartenschau. Hier kunt u nog steeds diverse mooie en bijzondere kunstwerken bezichtigen.

Zondag/Zaterdag: Kehl - Mannheim

We richten nu de steven op Mannheim. Op de lange winkelpromenade is het altijd een drukte van jewelste.

Maandag/Zondag: Mannheim - Andernach

De talrijke burchten en kastelen laten een onvergetelijke indruk achter. Onze bestemming Andernach heeft een gezellig centrum met smalle straatjes en vele winkeltjes. De stadsmuren, die nog grotendeels intact zijn, stammen uit de tijd van de Romeinen.

Dinsdag/Maandag: Andernach - Bonn - Duisburg

Na het ontbijt komen we in Bonn aan. Het voetgangersgebied van deze stad is één van de grootste in Duitsland. In de gezellige smalle straatjes en rondom de sfeervolle pleinen zijn winkels in overvloed. Bekende winkelstraten zijn onder andere de Bonngasse, de Poststrasse en de volledig gemoderniseerde Friedrichstrasse. Of brengt u liever een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven? Halverwege de middag vervolgen we onze reis naar Duisburg waar we zullen overnachten.

Woensdag/Dinsdag: Duisburg - Arnhem

Ook aan deze mooie reis komt een einde. In de loop van de ochtend staat ter afsluiting een heerlijk ontbijt voor u klaar. Om 11.00 uur arriveren wij weer in Arnhem en nemen wij afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Drie avonden met live muziek
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Incl. buspendel naar het centrum van Straatsburg

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner en de lounge met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant op het hoofddek heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises