Over de Rijn naar Mannheim, Heidelberg aan de | Feenstra riviercruises

Over de Rijn naar Mannheim 'Heidelberg aan de Neckar'

Tijdens deze 10-daagse reis naar Mannheim ervaart u de grote variatie die het Duitse landschap rijk is. De grote steden en de pittoreske dorpen langs de Romantische Rijn zijn een lust voor het oog. U kunt zelfs met de bus naar Heidelberg (inclusief). Zo ervaart u optimaal de intieme sfeer die het Neckardal uitstraalt. In Heidelberg is het centrum zeker een bezoek waard, net als het hoog boven de stad gelegen slot.

Maandag: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons. De eerste dag van deze reis staat Düsseldorf op het programma. We arriveren hier pas in de loop van de avond, dus u heeft volop de tijd om kennis te maken met uw medepassagiers.

Dinsdag: Düsseldorf - Keulen - Königswinter

De bemanning is vandaag vroeg uit de veren, want al voor het ontbijt zetten we koers naar Keulen. De 157 meter hoge torens van de Keulse Dom zijn reeds van verre te zien. Vanaf onze ligplaats is het maar een klein stukje lopen naar de Altstadt en de daarachter gelegen winkelpromenade. Na een aangenaam oponthoud in deze interessante stad varen wij verder naar Königswinter. Dit wijnstadje aan de Rijn is vooral bekend om de hoog boven de stad gelegen Drachenfels. De ruïne van deze burcht is per tandradbaan te bereiken.

Woensdag: Königswinter - Koblenz

Het landschap verandert nu zienderogen. Tegen de hellingen van het imposante Siebengebirge zien we de meest noordelijk gelegen wijngaarden van het Rijndal. Onze bestemming Koblenz is gelegen aan de Rijn, maar ook aan de Moezel. Deze centrale ligging heeft ervoor gezorgd dat Koblenz een belangrijk handelscentrum is voor de wijde omgeving. In de gezellige straten van het centrum vindt men dan ook een rijke schakering van winkels en voormalige koopmanshuizen.

Donderdag: Koblenz - Bacharach - Rüdesheim

Vandaag bevaren we de Romantische Rijn. Dit deel van de rivier wordt zo genoemd vanwege de vele tegen de steile oevers gebouwde burchten en kastelen. Onze eerste stop maken wij in Bacharach waar de burcht Stahleck zich hoog boven de Rijn verheft. Het centrum van Bacharach herbergt talrijke schilderachtige vakwerkhuizen die het stadje een middeleeuwse sfeer geven. Rond de middag vervolgen wij onze tocht door het schitterende Rijndal. Zodra we in Rüdesheim zijn aangekomen, kunt u een bezoek brengen aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett, het Wijnmuseum, of de gezellige Drosselgasse.

Vrijdag: Rüdesheim - Wiesbaden Biebrich - Mannheim

We blijven de ochtend nog in Rüdesheim liggen en zetten tegen het middaguur koers naar Wiesbaden-Biebrich. Hier staat een prachtig barokslot uit de 18e eeuw met een 1200 meter lange slottuin. Later in de middag richten we de steven op Mannheim. Na het diner heeft u hier nog de mogelijkheid om een wandeling langs de Neckar te maken.

Zaterdag: Mannheim - (bustransfer Heidelberg) - Mainz

‘s Ochtends heeft u tijd om te gaan shoppen of een wandeling te maken in het centrum van Mannheim. Na de lunch kunt u deelnemen aan een mooie bustocht (inclusief ) naar de universiteitsstad Heidelberg met zijn prachtige winkels, gebouwen en Slot Heidelberg. De bouw hiervan begon rond 1400 en er zijn verschillende bouwstijlen te herkennen uit onder andere de gotiek en renaissance. In 1689 werden de stad Heidelberg en het slot verwoest, na een langdurige restauratie is het slot weer in zijn oude staat hersteld. Onderweg naar Heidelberg geniet u in het Neckerdal van de prachtige omgeving. Weer terug aan boord, lichten wij het anker en varen nu stroomafwaarts naar Mainz. Hier moet u beslist nog even een wandeling maken naar de prachtig verlichte kathedraal.

Zondag: Mainz - Boppard

We vertrekken pas rond het middaguur, dus u kunt op uw gemak de stad even inlopen. Onderweg naar onze volgende bestemming, Boppard, passeren we nogmaals de veel bezongen Loreley. Boppard, gelegen midden in de Bopparder Hamm, is een bekend wijngebied in het Rijndal. Een korte wandeling over de promenade langs de rivier brengt u in het gezellige centrum. Ook kunt u zich met de kabelbaan naar het Vierseenblick laten brengen. Vanaf dit uitzichtpunt lijkt het net alsof de Rijn uit vier meren bestaat.

Maandag: Boppard - Andernach - Bonn

Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een busexcursie(*) door de omgeving. Het schip verlaat tegelijkertijd Boppard en zet koers naar vestingstad Andernach. Hier komen de bussen van de excursie ook weer bij het schip. Achter de dikke stadsmuren vinden we nog tal van overblijfselen uit vroegere tijden. Aan het begin van de middag laten we Andernach achter ons en varen wij verder naar Bonn.

Dinsdag: Bonn - Düsseldorf - Emmerich

Met de stroom mee komt Düsseldorf rond het middaguur in zicht. Vlakbij de ligplaats bevindt zich de gezellige Altstadt met zijn ontelbare cafeetjes en exclusieve winkels op de Königsallee. Het is alleen al leuk hier eens overheen te wandelen. Na een oponthoud van enkele uren varen wij verder naar Emmerich waar wij de laatste nacht zullen doorbrengen.

Woensdag: Emmerich - Arnhem

Er is nog tijd om het grensplaatsje Emmerich in te gaan. Het is een leuke plaats om uw laatste inkopen te doen. Om 12.00 uur verwachten wij u weer aan boord voor de uitgebreide lunch. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens.

  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Diverse begeleide wandelingen
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner
  • Uitgebreide afscheidslunch
  • Inclusief bustocht naar Heidelberg

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805