Over de Rijn naar Mannheim met Heidelberg aan | Feenstra riviercruises

Over de Rijn naar Mannheim

Deze prachtige cruise brengt u in tien dagen via Bonn, Andernach en Rüdesheim naar Mannheim. Een indrukwekkende stad aan de Rijn en Neckar die onder andere bekend staat om het Residentiekasteel en Jezuïtenkerk. Vanaf Mannheim kunt u per bus naar het historische Heidelberg met zijn sfeervolle centrum.

Zondag 28 mei: Arnhem - Düsseldorf

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord van de Johann Strauss. Rond 19.00 uur starten we de motoren en zetten we koers naar Düsseldorf. Na het diner kunt u in de lounge nader kennis maken met uw medepassagiers.

Maandag 29 mei: Düsseldorf - Bonn

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om Düsseldorf te bezichtigen door middel van een stadsrondrit(*). Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Bonn. Wij passeren grote steden zoals Leverkusen en Keulen en zullen in de loop van de avond afmeren in de voormalige hoofdstad van West-Duitsland.

Dinsdag 30 mei: Bonn - Andernach

We blijven de ochtend nog in Bonn. In het centrum zijn verschillende mooie monumenten te zien. Het centrale marktplein wordt gedomineerd door het in pastelkleuren geschilderde Altes Rathaus. Eén van de bekendste musea van Bonn is het Beethoven-Haus, het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Aan het einde van de ochtend vervolgen we onze reis. De omgeving wordt steeds mooier en de Rijn wordt nu geflankeerd door het machtige Siebengebirge. Andernach is één van de oudste stadjes aan de Rijn met een geschiedenis die terug gaat tot aan de Romeinse tijd. De oude vestingmuur en de ruïnes van de Stadtburg zijn enkele overblijfselen uit die tijd.

Woensdag 31 mei: Andernach - Rüdesheim

De romantiek doet vandaag haar intrede. Tijdens de reis naar Rüdesheim zijn de burchten en kastelen aan de steile oevers van de Rijn onderdeel van het panorama. Nadat wij de Loreley gepasseerd zijn, is het nog even varen voordat wij in Rüdesheim aankomen. Hier vindt u Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett, het wijnmuseum, de Drosselgasse en nog vele andere bezienswaardigheden. Ook een bezoekje aan één van de vele wijnlokalen is zeker de moeite waard.

Donderdag 1 juni: Rüdesheim - Mannheim

Met Rüdesheim nog in gedachten vertrekken we naar Mannheim. Eenmaal hier aangekomen varen we een stukje de Neckar op naar onze aanlegplaats. Het bijzondere aan Mannheim is de stadsindeling, die volgens een schaakbordpatroon ‘Quadrate’ is aangelegd. Bezienswaardig zijn onder andere het Residentiekasteel, de Jezuïtenkerk en de Watertoren op de Friedrichsplatz.

Vrijdag 2 juni: Mannheim - Mainz

In de ochtend wordt u een bustocht (inclusief) naar Heidelberg aangeboden. Deze, aan de rivier de Neckar gelegen stad, is vooral bekend als universiteitsstad en heeft een mooi historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, waaronder het kasteel Heidelberg. Rond de lunch komt u weer terug aan boord en zetten we koers naar Mainz. De indrukwekkende gebouwen en monumenten getuigen van een interessante stads- |geschiedenis. De prachtige barokke gebouwen, paleizen en de machtige dom zijn uitstekende uitgangspunten voor een wandeling door de stad.

Zaterdag 3 juni: Mainz - Boppard - Koblenz

We varen terug door het romantische rivierdal naar de voormalig Keltische nederzetting Boppard, waar wij al vroeg zullen arriveren. Ook in Boppard heeft de Romeinse tijd duidelijke sporen nagelaten. Aan de rand van de oude stad bevinden zich nog altijd muren van de oude vesting. Boppard is vooral bekend om zijn goede wijnen. Tijdens een wandeling door het centrum van deze gezellige stad komt u dan ook langs talrijke wijnhuizen. Rond het middaguur zetten we de reis voort naar Koblenz. Zodra we Koblenz naderen ziet u aan de rechterkant de hoog gelegen vesting Ehrenbreitstein, deze kunt u per kabelbaan bereiken. Naast het bezichtigen van de vesting is het vanaf hier ook prachtig uitkijken over Koblenz en omgeving.

Zondag 4 juni: Koblenz - Linz - Königswinter

Vanochtend maken we een stop in Linz, dat gelegen is tegenover de monding van de Ahr. Linz wordt ook wel de ‘Bonte Stad’ genoemd vanwege de felgekleurde vakwerkhuisjes in het centrum. Rond het middaguur lichten we het anker en varen stroomafwaarts naar Königswinter.

Maandag 5 juni: Königswinter - Keulen

Nadat we Bonn zijn gepasseerd zien we de bekende torens van de Keulse Dom aan de horizon verschijnen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een stadsrondrit(*) per bus waardoor u de vele bezienswaardigheden die Keulen te bieden heeft op een gemakkelijke manier kunt bekijken. In verband met het naderende einde van de reis wordt er vanavond een heerlijk Farewell Dinner geserveerd. Aansluitend is er een gezellige avond met livemuziek. Aan het einde van de avond gooien we de trossen los en zetten we rustig koers naar Arnhem.

Dinsdag 6 juni: Keulen - Arnhem

De laatste dag is helaas alweer aangebroken. Als afsluiting hebben wij een heerlijk ontbijt voor u klaar staan. Zodra we in Arnhem zijn aangekomen nemen we afscheid van u met een hartelijk ‘Tot Ziens’ en ‘Wel Thuis’.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • High Tea & High Wine
  • Drie keer live muziek
  • Farewell Cocktail
  • Farewell Dinner
  • Inclusief bustocht naar Heidelberg

Johann Strauss

Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises