Over de Rijn naar Basel

Van het Römerpark in Boppard tot aan het Grand Île in Straatsburg en de Münsterplatz in Basel. U kunt het allemaal bekijken tijdens deze prachtige reis over de Rijn. Onderweg wordt u getrakteerd op schitterende panorama’s van het aan u voorbij trekkende landschap en ook aan boord zal het u aan niets ontbreken.

Maandag 26 juli: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur vertrekken wij uit Arnhem. Op deze eerste dag varen we o.a. door het bedrijvige Ruhrgebied. Aan het begin van de avond leggen we aan in Düsseldorf. Hier kunt u na het diner nog een heerlijke wandeling maken over de kade.

Dinsdag 27 juli: Düsseldorf - Bonn

We vervolgen onze reis naar Bonn waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Het voetgangersgebied van Bonn is één van de grootste in Duitsland. In de gezellige smalle straatjes en aan de sfeervolle pleinen Münsterplatz, Marktplatz en Friedenplatz zijn veel winkels te vinden. Bekende winkelstraten zijn onder andere de Bonngasse, de Poststrasse en de volledig gemoderniseerde Friedrichstrasse. Maar ook voor de cultuurliefhebber heeft Bonn veel te bieden.

Woensdag 28 juli: Bonn - Boppard

De omgeving wordt steeds mooier en de Rijn wordt nu geflankeerd door het machtige Siebengebirge. Na de lunch arriveren we in de Keltische nederzetting Boppard. Deze voormalige Romeinse vesting heeft een prachtige promenade die u naar het centrum van dit leuke stadje leidt. Met een kabelbaan kunt u naar het hoog boven de Rijn gelegen uitzichtpunt, de Vierseenblick.

Donderdag 29 juli: Boppard - St. Goarshausen - Rüdesheim - Mainz

Al voor het ontbijt verlaten we Boppard. Vlak voor de Loreley stoppen we in St. Goarshausen. Hier kunt u deelnemen aan een excursie(*) naar de beroemde rotsformatie de Loreley. We vervolgen onze reis naar Rüdesheim terwijl u geniet van een prachtig panorama, gevormd door de steile oevers aan weerskanten van de grillige rivier. In Rüdesheim vindt u het Musikkabinett, het wijnmuseum, de Drosselgasse, de AsbachUralt fabrieken en nog vele andere bezienswaardigheden. Aan het begin van de avond varen we door naar Mainz waar we zullen overnachten.

Vrijdag 30 juli: Mainz - Speyer - Rastatt

Deze ochtend varen we verder over de Rijn naar het zuiden. Zodra we Mannheim gepasseerd zijn duurt het niet lang meer voordat we in Speyer aankomen. Het stadsgezicht van deze oude Keizerstad wordt bepaald door de eeuwenoude Romaanse kathedraal, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Tijdens het diner vervolgen we onze reis richting Rastatt waar we de nacht door zullen brengen.

Zaterdag 31 juli: Rastatt - Straatsburg

Tijdens onze ontdekkingstocht passeren we al vroeg de grens met Frankrijk en stevenen af op onze volgende bestemming, Straatsburg. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie en het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees Parlement. Met een kosteloze shuttle naar het centrum heeft u de gehele middag en avond om deze prachtige stad te ontdekken.

Zondag 1 augustus: Straatsburg - Breisach

Als we ons op de gekanaliseerde Rijn bevinden, verrijzen aan bakboordzijde de toppen van het Zwarte Woud aan de horizon. Aan stuurboordzijde ziet u de uitlopers van de Vogezen. Na een prachtige vaardag zullen we in de loop van de middag arriveren in Breisach.

Maandag 2 augustus: Breisach - Basel

U heeft vandaag de mogelijkheid deel te nemen aan een magnifieke bustocht door Zwitserland(*). Deze mooie tour is één van de hoogtepunten van de reis en laat u de allermooiste stukjes van Zwitserland zien. De bussen vertrekken al vroeg vanuit Breisach. Ondertussen vaart het schip door naar Basel waar de deelnemers van de excursie ook weer aan boord komen. Voor deze dagexcursie kunt u zich aan boord inschrijven.

Dinsdag 3 augustus: Basel - Kehl

Al vroeg vertrekken wij uit Basel en zetten koers naar Kehl. Het gedeelte van de Rijn waar we vandaag over varen, vormt de grens tussen Duitsland en Frankrijk. Na het diner arriveren we in Kehl.

Woensdag 4 augustus: Kehl - Mannheim

We richten nu de steven op Mannheim en zullen hier afmeren in de monding van de Neckar. Op de kilometers lange winkelpromenade is het altijd gezellig druk. ’s Middags heeft u de gelegenheid om de universiteitsstad Heidelberg te bezichtigen(*). Hier kunt u een bezoek brengen aan het wereldberoemde slot of een wandeling maken door het schilderachtige centrum van deze gezellige stad.

Donderdag 5 augustus: Mannheim - Koblenz

In de loop van de middag arriveren we vlakbij het centrum van Koblenz. Vanaf de Rijnpromenade kunt u met een kabelbaan naar de vesting Ehrenbreitstein. Hier heeft u een adembenemend uitzicht op de Deutsche Eck en de schilderachtige stad Koblenz. Het uitzicht reikt tot ver in het romantische Rijndal met haar vele burchten, kastelen en historische wijnplaatsjes.

Vrijdag 6 augustus: Koblenz - Düsseldorf

De stroom neemt ons mee naar Düsseldorf, waar u naar hartenlust kunt winkelen of een glaasje Alt kunt drinken op één van de vele gezellige terrasjes. De Königsallee is befaamd om zijn buitensporig dure en exclusieve winkels.

Zaterdag 7 augustus: Düsseldorf - Arnhem

Rond het middaguur passeren we Emmerich en om 14.00 uur zullen wij weer in Arnhem arriveren waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis.

  • Welkomstcocktail
  • Koffie en thee inclusief
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Vier avonden live entertainment
  • Captains Dinner
  • Incl. buspendel naar het centrum van Straatsburg

Poseidon

Kenmerkend aan het eigentijdse interieur van de Poseidon zijn de met zorg uitgekozen houtsoorten en warme stoffering. In de centraal gelegen hal met de receptie voelt u zich direct welkom. De lounge heeft comfortabele zitjes van waaruit u geniet van de voorbijglijdende omgeving, onder het genot van een cocktail, sapje of biertje. Het restaurant op het hoofddek heeft grote ramen, net zoals alle hutten. Vanaf het ruime zonnedek geniet u optimaal van het uitzicht.

Meer informatie over de Poseidon vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805