Over de Rijn, Moezel en Saar naar Saarlouis | Feenstra riviercruises

Over de Rijn, Moezel en Saar naar Saarlouis

Niet veel schepen varen over de Saar, maar het is de moeite meer dan waard. Tijdens een prachtige reis via de romantische Rijn en de sprookjesachtige Moezel komt u uiteindelijk op de smalle Saar. De Saarschleife en sfeervolle plaatsjes als Saarlouis en Saarburg laten een onvergetelijke indruk op u achter.

Dag 1: Arnhem - Keulen

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. ’s Avonds kunt u in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we doorvaren naar Keulen.

Dag 2: Keulen - Bonn

Aan het einde van de ochtend arriveren we in Keulen. De gehele middag kunt u deze prachtige Domstad met zijn vele bezienswaardigheden verkennen. Of u nu de kathedraal bezoekt of één van de vele musea, u zult geen moeite hebben om de dag in te vullen. In de loop van de avond vervolgen we, onder het genot van een glas Sekt op het zonnedek, onze reis naar Bonn.

Dag 3: Bonn - Andernach

In het centrum van Bonn zijn verschillende monumenten te zien. Zo staat op het marktplein het in mooie pastelkleuren geschilderde Rathaus, dat in rococostijl is gebouwd. In de omgeving van de markt vindt u een aantal mooie oude kerken. In het geboortehuis van Ludwig van Beethoven, dat nu een museum is, treft u de grootste Beethovencollectie ter wereld aan. In de middag varen we door naar Andernach. De omgeving langs de rivier verandert langzaam en de eerste wijngaarden komen in zicht.

Dag 4: Andernach - Koblenz - Cochem

Al vroeg arriveren we in Koblenz waar we vlakbij de Deutsche Eck, in de monding van de Moezel zullen afmeren. Hier zijn prachtige wandelpromenades langs de Rijn en Moezel. Tegenover de stad Koblenz ligt de vesting Ehrenbreitstein, één van de indrukwekkendste vestingen langs de Rijn. In de middag volgen we de Moezel tot aan wellicht de bekendste stad aan deze rivier, Cochem. De romantische Reichsburg torent hoog boven de stad uit en bepaalt de aanblik van deze klassieker onder de Moezelsteden. Eenmaal aangekomen zal allereerst de fraai beplante wandelpromenade opvallen. Daarnaast is er een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen, leuke winkels en gezellige cafés.

Dag 5: Cochem - Traben-Trarbach

Na het ontbijt staat bij het schip het stadstreintje klaar om u middels een korte rondrit(*) naar dit prachtige centrum te brengen. We varen verder over de sprookjesachtige Moezel. Vanaf dit moment passeren we op de Moezel en later op de Saar talloze sluizen en bruggen. Het kan zo zijn dat we soms even moeten wachten om een sluis te mogen passeren. Afhankelijk van de waterstand kan het voorkomen dat wij de overkapping van het zonnedek moeten laten zakken om onder de lage bruggen door te varen. We vervolgen onze tocht over de bochtige Moezel en bereiken aan het begin van de avond Traben-Trarbach. Rond 1900 was deze stad, na Bordeaux, het belangrijkste centrum van de wijnhandel in Europa. Nog steeds is deze schilderachtige plaats bekend om de vele wijnkelders en wijnboeren.

Dag 6: Traben-Trarbach - Schweich

Trier, de oudste stad van Duitsland, staat voor vanmiddag op het programma. Na de lunch staan de bussen(*) voor u klaar om u naar Trier te brengen. In deze stad is van alles te beleven. Er zijn vele bezienswaardigheden uit de tijd dat Trier nog de keizer residentie van het West-Romeinse Rijk was. De oude Romeinse stadspoort, Porta Nigra, is het bekijken meer dan waard. Naast alle oudheden heeft Trier volop mogelijkheden om heerlijk langs de winkels te flaneren of te ontspannen op een terrasje.

Dag 7: Schweich - Saarlouis

De Saar, de derde rivier van onze reis, doet vandaag zijn intrede. De smalle Saarschleife zal een onvergetelijke indruk op u maken. In Saarlouis, de stad van de zonnekoning, is nog veel dat herinnert aan het verleden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn zonder twijfel de markante resten van het voormalig verdedigingsbastion van Lodewijk XIV.

Dag 8: Saarlouis - Saarburg

Al vroeg zetten we koers naar Saarburg, de stad van wijn en klokkengieters. Het middeleeuwse Saarburg heeft een romantische binnenstad en wordt vanwege de waterval midden in de stad ook wel het Venetië van Duitsland genoemd. Een treintje brengt u vanaf het schip, middels een korte rondrit(*), naar het pittoreske centrum. Zo kunt u op een ontspannen manier genieten van deze mooie stad.

Dag 9: Saarburg - Bernkastel

We genieten nogmaals met volle teugen van het wonderschone Moezeldal en arriveren aan het einde van de middag in Bernkastel. Hier vindt u smalle keienstraatjes, een mooie markt met vakwerkhuizen, de Michaelsbron en een roze met wit raadhuis in renaissancestijl. Hoog boven de stad prijkt de Burg Landshut.

Dag 10: Bernkastel - Zell

Vroeg in de ochtend laten we Bernkastel achter ons en richten de steven op Zell. Deze hoofdstad van het wijngebied de ‘Zeller Hamm’ ligt op het smalle gedeelte van een zeer gelijkmatig gevormde Moezelbocht. Geniet van een goed glas Zeller Schwarze Katz in één van de wijncafés. Of wandel door het centrum van Zell met zijn kleine boetiekjes en fraaie vakwerkhuizen. Op het marktplein staat zelfs een monument voor de Zwarte Kat.

Dag 11: Zell - Alken - Koblenz

Nog voordat we voor een korte stop in Alken aankomen domineert Burg Thurant het uitzicht al. De bus excursie(*) in de middag laat u op een comfortabele manier kennismaken met al het moois dat deze omgeving te bieden heeft. Zodra de deelnemers van de middagexcursie van boord zijn vaart het schip door naar Koblenz. Hier komen de passagiers van de excursie weer aan boord. U heeft vanavond de tijd om een wandeling te maken door deze mooie stad.

Dag 12: Koblenz - Düsseldorf

Tijdens de lunch arriveren we in Düsseldorf. U heeft de gehele middag de tijd om deze bruisende metropool met zijn gezellige Altstadt te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een busrondrit(*) door de stad waarbij u de highlights van Düsseldorf te zien krijgt. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk Farewell Dinner gevolgd door een gezellige avond in de lounge.

Dag 13: Düsseldorf - Arnhem

Ook aan deze mooie reis komt een einde. In de loop van de ochtend staat ter afsluiting een heerlijk ontbijt voor u klaar. Om 11.00 uur arriveren wij weer in Arnhem en nemen wij afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Drie avonden met live muziek
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner en de lounge met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant op het hoofddek heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises