Over de Maas naar Dinant | Feenstra riviercruises

Over de Maas naar Dinant

Terwijl u geniet aan boord ervaart u de geleidelijke overgang van het nuchtere Nederland naar het bourgondische België. We varen langs prachtige plaatsen als Maasbracht, Maastricht en Huy. Het hoofddoel van deze reis is Dinant, een sfeervolle stad met een burcht en fantastische vergezichten. En bij het genieten horen natuurlijk ook heerlijkheden, zoals Leffe bier, Dinantse koek, Luikse wafels of een heerlijke Flamiche!

Donderdag/Maandag: Arnhem - Maasbracht

De inscheping van deze reis geschiedt zoals gewoonlijk in Arnhem. Om 09.30 uur starten we de motor en varen via de Waal en de Maas naar Maasbracht. Onderweg genieten we van het mooie Limburgse landschap. Aan het begin van de avond arriveren we in Maasbracht waar u nog een wandeling door de stad kunt maken.

Vrijdag/Dinsdag: Maasbracht - Maastricht

Tijdens de lunch leggen we in Maastricht aan. In het centrum van deze prachtige stad is veel te beleven. De winkels in de lange smalle straten worden afgewisseld met schitterende monumentale gebouwen en kerken.

Zaterdag/Woensdag: Maastricht - Huy

Al vroeg verlaten we Maastricht, het duurt niet lang meer voordat we de grens met België passeren. Huy is één van de oudste steden in België en is de stad van de fonteinen en standbeelden. Een bezoek aan het Fort van Huy en de Grote Markt is zeker de moeite waard.

Zondag/Donderdag: Huy - Dinant

Nadat we maar liefst acht sluizen gepasseerd zijn komen we na de lunch aan in Dinant. Hier staat hoog boven de stad een burcht die u per kabelbaan kunt bereiken. Tijdens de korte tocht hiernaartoe, krijgt u alvast een voorproefje van het prachtige uitzicht.

Maandag/Vrijdag: Dinant (hele dag)

Vandaag verblijven we de gehele dag in Dinant. U kunt op eigen gelegenheid deze stad verkennen, maar u kunt ook deelnemen aan een excursie(*) die u aan boord kunt boeken. Probeer in het centrum één van de lokale specialiteiten zoals Dinantse Koek of Flamiche, een typisch Dinants kaastaartje. Ook een bezoek aan de Leffe abdij behoort tot de mogelijkheden.

Dinsdag/Zaterdag: Dinant - Namen

Namen, de hoofdstad van Wallonië, heeft een mooi historisch centrum dat voor een groot deel voetgangersgebied is. U vindt er tal van boetiekjes die gevestigd zijn in oude gevelpanden. Na een wandeling door het centrum kunt u op één van de terrasjes genieten van een kopje koffie of een Belgisch biertje.

Woensdag/Zondag: Namen - Luik

Al vroeg verlaten we Namen en varen nog een gedeelte door de Belgische Ardennen. In de loop van de middag komen we aan in Luik. Deze stad staat bekend om de metaalindustrie, maar heeft daarnaast ook een mooi centrum. Vergeet niet uzelf te trakteren op een heerlijke versgebakken Luikse wafel.

Donderdag/Maandag: Luik - Roermond

In de loop van de middag komen we aan in Roermond. Deze bruisende stad heeft tal van culturele bezienswaardigheden en een gezellig winkelhart. De koopjesjagers kunnen hun slag slaan in het nabijgelegen designer outlet.

Vrijdag/Dinsdag: Roermond - Venlo - Nijmegen

Tijdens het ontbijt vervolgen we onze reis. We maken nog en korte stop in Venlo waarna we aan het einde van de middag in Nijmegen aanleggen. Vanavond kunt u genieten van het Captains Dinner gevolgd door een gezellige avond met livemuziek.

Zaterdag/Woensdag: Nijmegen - Arnhem

Aan het einde van de ochtend zetten we koers naar onze thuishaven. Rond 14.00 uur komt Arnhem in zicht, waar wij na de lunch afmeren. Wij wensen u een goede thuisreis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

Azolla

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en het restaurant vindt u op het promenadedek. Het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises