Nederland op zijn Mooist

De naam van deze prachtige reis zegt het al: alles wat Nederland zo mooi maakt, pakt u onderweg mee. Van de Waddeneilanden tot de Hollandse Waterlinie en van prachtige natuurgebieden rond het IJsselmeer tot aan de indrukwekkende Rotterdamse havens. Adembenemend!

Dag 1: Arnhem - Deventer

De inscheping van deze reis geschiedt in Arnhem. Zodra iedereen aan boord is verlaten wij Arnhem en zetten koers naar Deventer. Deze aan de IJssel gelegen Hanzestad behoorde vroeger tot één van de bekendste handelssteden van Europa. In de binnenstad treft u nog tal van prachtige monumenten, die aan deze tijd doen herinneren.

Dag 2: Deventer - Sneek

Via het IJsselmeer varen we bij Lemmer de Friese wateren op. Onze bestemming van vandaag is Sneek. Het compacte stadscentrum met de grachtengordel en de Waterpoort geven de binnenstad een knus en gezellig karakter. Diverse waterwegen verbinden Sneek met de vele meren en de rest van Friesland. De stad is daarom ook populair bij de watersporters.

Dag 3: Sneek - Harlingen

We verlaten Sneek al vroeg. Onderweg naar Harlingen passeren we prachtige natuurgebieden, dorpen en steden. In de loop van de middag zullen we in Harlingen aanmeren. Hier kunt u deelnemen aan een rondvaart(*) door de grachten van Harlingen.

Dag 4: Harlingen - Oudeschild (Texel)

We laten Harlingen achter ons en maken de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Vanuit de haven Oudeschild kunt u tijdens een busrondrit(*) het eiland bezichtigen.

Dag 5: Oudeschild (Texel) – Medemblik

Medemblik is de oudste stad van Westfriesland. Tijdens een stadswandeling(*) ontdekt u de mooiste plekjes die zijn overgebleven uit de Gouden Eeuw. Aan het begin van de haven staat Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoomgemaal komt u alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Volop keus om de middag hier door te brengen.

Dag 6: Medemblik - Enkhuizen – Hoorn

Al vroeg varen we langs de kustlijn van het IJsselmeer. Het eerste plaatsje waar we vandaag aanleggen is Enkhuizen. In het verleden was Enkhuizen bekend om haar haringvisserij. Meer over de geschiedenis hiervan en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u een bezoek brengt aan het Zuiderzeemuseum. Aan het begin van de middag varen we verder naar Hoorn. De maritieme sfeer van het verleden is nog goed te herkennen. De Hoofdtoren met daarachter smalle huizen met trap- en klokgevels vormen een prachtig panorama en geven het gezellige en intieme karakter van de stad weer.

Dag 7: Hoorn - Schoonhoven

Via het Amsterdam-Rijnkanaal bereiken we Schoonhoven. In dit plaatsje aan de Lek staat de zilversmeedkunst nog steeds centraal. Bewijs hiervan zijn de vele monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen, alsmede de enige vakschool voor goud- en zilversmid.

Dag 8: Schoonhoven - Willemstad

Via de Rotterdamse havens en het Spui varen we richting Willemstad. Eerst passeren we de indrukwekkende skyline van Rotterdam gevolgd door vele werven, dokken en containerschepen. Na de lunch leggen we aan in Willemstad. Tijdens een stadswandeling(*) bezichtigt u de prachtig bewaard gebleven stadswallen en tal van andere monumenten die de stad rijk is.

Dag 9: Willemstad - Gorinchem - Nijmegen

Gorinchem, ooit onderdeel van de Hollandse Waterlinie, is één van de laatste steden met originele vestingwallen. Ook het in de buurt gelegen Slot Loevestein speelde in de geschiedenis een belangrijke rol als middeleeuws tolkasteel en verdedigingsslot. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Nijmegen. Op de laatste avond wordt traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd.

Dag 10: Nijmegen – Arnhem

Deze prachtige reis door Nederland is bijna ten einde. Nadat u genoten heeft van een heerlijke brunch arriveren wij om 11.00 uur weer in Arnhem, waar wij afscheid van elkaar nemen.

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee avonden live entertainment
  • Captains Dinner

Poseidon

Kenmerkend aan het eigentijdse interieur van de Poseidon zijn de met zorg uitgekozen houtsoorten en warme stoffering. In de centraal gelegen hal met de receptie voelt u zich direct welkom. De lounge heeft comfortabele zitjes van waaruit u geniet van de voorbijglijdende omgeving, onder het genot van een cocktail, sapje of biertje. Het restaurant op het hoofddek heeft grote ramen, net zoals alle hutten. Vanaf het ruime zonnedek geniet u optimaal van het uitzicht.

Meer informatie over de Poseidon vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805