Ijsselmeerspecial | Feenstra riviercruises

Ijsselmeerspecial, 'De Gouden Cirkel'

Deze 6-daagse cruise over het IJsselmeer brengt machtige oude tijden weer tot leven. De VOC is nog onmiskenbaar aanwezig in de plaatsen die u aandoet. Een unieke reis, die u mee terugneemt in de geschiedenis.

Maandag: Arnhem - Kampen

Na de kennismaking aan boord vertrekken we om 09.30 uur. Onderweg naar Kampen passeren we al diverse Hanzesteden zoals Deventer en Zutphen. Aan het einde van de middag leggen we aan in Kampen. Een wandeling door deze stad is zeker een aanrader. In de binnenstad zijn de sporen uit de Gouden Eeuw nog duidelijk herkenbaar.

Dinsdag: Kampen - Lelystad - Lemmer - Enkhuizen

Het is maar een stukje varen naar Lelystad. Hier heeft u de keuze of u deze ochtend op eigen gelegenheid een bezoek brengt aan de Bataviawerf of het outletcentrum Batavia Stad. Tijdens de lunch maken wij de oversteek naar Lemmer. Hier is het net ten noorden van de dorpskom gelegen Woudagemaal verheven tot UNESCO-monument. Lemmer zelf is bovenal gezellig en herbergt in het zomerseizoen talrijke watersporters. We vervolgen onze reis naar Enkhuizen waar wij in de loop van de avond zullen afmeren.

Woensdag: Enkhuizen - Stavoren - Medemblik

Het sfeervolle Enkhuizen is in de middeleeuwen ontstaan als haven- en vissersdorp. Tijdens een wandeling door de binnenstad kunt u veel bouwwerken bewonderen zoals de Westerkerk, de Zuiderkerk en het stadhuis. Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer over voor een bezoek aan Stavoren. De oudste stad van Friesland is vooral bekend om het standbeeld het vrouwtje van Stavoren en als Elfstedenstad. Opmerkelijk zijn de kleurrijke huizen aan het vissershaventje. Tegen de avond vervolgen we de reis naar Medemblik waar het schip zal overnachten.

Donderdag: Medemblik - Hoorn

Het traject Medemblik-Hoorn kunt u ook per stoomtram afleggen(*). De Salvinia zal ondertussen naar Hoorn varen. Hier komen we in de loop van de middag aan. U heeft dan de mogelijkheid om deze stad te bezichtigen. De maritieme sfeer uit het verleden is nog goed zichtbaar in Hoorn. De Hoofdtoren en de smalle huizen met trap- en klokgevels vormen een prachtig panorama en geven het gezellige en intieme karakter van de stad weer.

Vrijdag: Hoorn - Wijk bij Duurstede

Nog voor het ontbijt gooien wij de trossen los en zetten koers naar Wijk bij Duurstede. In de loop van de middag bereiken we deze stad. In deze gezellige plaats aan de Lek loopt u vanuit de haven meteen de stad in. ’s Avonds nodigen wij u uit voor het Captains Dinner.

Zaterdag: Wijk bij Duurstede - Arnhem

De laatste dag van deze reis is alweer aangebroken. We verlaten Wijk bij Duurstede en varen over de Nederrijn naar Arnhem. In de ochtend geniet u nog van een kop koffie met wat lekkers en aansluitend staat de lunch alweer voor u klaar. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens!

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Eén avond met live muziek
  • Captains Dinner

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises