Feenstra riviercruises

Ijsselmeer, Texel & Hanzesteden Nieuw

Varend over het IJsselmeer is er een geweldig weids uitzicht! Het is het grootste zoetwatermeer van Nederland dat is ontstaan na de aanleg van de afsluitdijk. Tijdens deze prachtige cruise met het luxueuze MS Charles Dickens(*****) brengen we o.a. een bezoek aan plaatsen zoals Hoorn en Medemblik. Hier is het verleden van de VOC nog duidelijk te herkennen. De historie van de Hanzetijd herleeft in stadjes als Kampen Zutphen en Deventer. Over de Waddenzee varen we naar vakantie-eiland Texel. Wellicht dat we tijdens de oversteek nog wel zeehonden zullen zien. Laat u verrassen door de mooie plaatsen van Noord-Nederland.

Maandag 6 september: Arnhem - Amsterdam

Om 17.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de Charles Dickens. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en varen naar Amsterdam, waar wij de volgende ochtend zullen arriveren. Na het diner kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

Dinsdag 7 september: Amsterdam - Hoorn

Amsterdam is een bruisende stad met een rijk verleden en tientallen bezienswaardigheden. Een bezoek aan een museum, een stadswandeling, lekker shoppen of een stadsrondrit(*), de keuze is aan u. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis naar Hoorn. De maritieme sfeer uit het verleden is nog goed zichtbaar in Hoorn.

Woensdag 8 september: Hoorn - Medemblik

Er is nog genoeg tijd voor een wandeling door Hoorn. Hier vormen de Hoofdtoren en de smalle huizen met trap- en klokgevels een prachtig panorama en geven tegelijkertijd het gezellige en intieme karakter van de stad weer. Tegen de middag varen we naar de oudste stad van West-Friesland, Medemblik. Hier moet u beslist nog even een kijkje gaan nemen bij het in het historische centrum gelegen Kasteel Radboud.

Donderdag 9 september: Medemblik – Oudeschild (Texel)

Vandaag staat Texel op het programma. Op dit grootste Waddeneiland meren wij af in Oudeschild. Vanuit de thuishaven van de Texelse vissersvloot wordt er een rondrit over het eiland georganiseerd(*). Deze rit is zeer de moeite waard en kunt u aan boord boeken. In Oudeschild is het maar een klein stukje lopen naar het Juttermuseum.

Vrijdag 10 september: Oudeschild (Texel) – Harlingen – Stavoren

Talrijke watervogels begeleiden onze reis over de Waddenzee. Wanneer we geluk hebben zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Tijdens de lunch komt Harlingen in zicht. In deze Friese havenstad brengen wij de middag door. Aan het eind van de middag lichten wij het anker en via de Lorenzsluizen komen we weer terug op het IJsselmeer. Na het diner is er nog volop tijd een wandeling te maken door meest intrigerende stad van Friesland, Stavoren.

Zaterdag 11 september: Stavoren – Lemmer - Lelystad

Onze eerste bestemming van vandaag is Lemmer. Hier is het net ten noorden van de dorpskom gelegen Woudagemaal verheven tot UNESCO-monument. Lemmer zelf is bovenal gezellig en herbergt in het zomerseizoen talrijke watersporters. ’s Middag staat Bataviahaven, voor de meesten beter bekend als Lelystad, op het programma.

Zondag 12 september: Lelystad - Deventer - Zutphen

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd, bijvoorbeeld het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis en varen we door naar Zutphen. Rondom het centrum zijn de vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. U raakt hier niet uitgekeken. ‘s Avonds zal er in het restaurant een heerlijk Farewell Dinner worden geserveerd.

Maandag 13 september: Zutphen - Arnhem

De laatste dag van deze prachtige cruise is aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke champagnebrunch. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 11.00 uur vindt hier de ontscheping plaats. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!

Charles Dickens

Het 110 m lange MS Charles Dickens werd gebouwd in 2015 en beschikt over vele unieke, baanbrekende innovaties. Het ruime driedeks ontwerp, de luxe hutten en de uitstekende faciliteiten maken het één van 's werelds mooiste riviercruiseschepen met vijfsterrencomfort. Op het Bovendek vindt u de klassiek ingerichte lounge en bar, bibliotheek en boetiek. Het elegante restaurant, waar culinaire hoogstandjes worden bereid, bevindt zich op het Middendek. Een verkwikkende sauna en een goed uitgeruste fitnessruimte zijn gelegen op Benedendek; de whirlpool bevindt zich op het Zonnedek. Het schip biedt verschillende soorten hutten, die allemaal ruim en goed ingericht zijn. Alle hutten hebben een bureautje, klimaatbeheersing en een en-suite badkamer. Daarnaast zijn de hutten voorzien van een telefoon, tv, kluisje en föhn, plus thee en koffiefaciliteiten. De televisie met satellietzenders ontvangt ook beelden van een op de boeg gemonteerde camera zodat de passagiers kunnen zien waar ze aan het cruisen zijn.

Meer informatie over de Charles Dickens vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805