Hollandsch Pracht | Feenstra riviercruises

Hollandsch Pracht Nieuw

Als u zich wilt laten verrassen door de oneindige variatie in het Nederlandse landschap, dan is dit echt een reis voor u. Van Hanzestad tot het IJsselmeer, van Friesland tot de Waddeneilanden en van de Noord-Hollandse steden tot de vestingstad Gorinchem. Elk stukje Nederland heeft zijn eigen charme. Zo beleeft u tijdens deze cruise hoe rijk het Nederlandse verleden en heden eigenlijk zijn.

Zondag: Arnhem - Gorinchem

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner lichten we het anker en varen we via de Pannerdense Kop de Waal af. Bij Nijmegen vormt de St. Stevenskerk boven de oude stad een prachtig panorama. Stroomafwaarts komen we o.a. langs Slot Loevestein en zo arriveren wij in de loop van de avond in Gorinchem.

Maandag: Gorinchem - Dordrecht

Tientallen monumenten herinneren aan de tijd dat Gorinchem een centrum was van visserij, markten, scheepvaart, handel én als vesting een belangrijke plaats innam in de Hollandse Waterlinie. Het is de grootste vesting die nog vrijwel helemaal intact is. Met een wandeling over de vestingwallen, die helemaal rond lopen, heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Dordrecht. We blijven hier de rest van de middag en de gehele avond, dus er is voldoende tijd om één van de oudste steden van Nederland te ontdekken.

Dinsdag: Dordrecht - Zaandam - Hoorn

Tijdens het ontbijt arriveren we in Zaandam. De nabij gelegen Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Hier maakt u kennis met het leven dat zich hier afspeelde in de 18e en 19e eeuw. In de loop van de avond zetten we koers via het IJ en het IJsselmeer naar Hoorn.

Woensdag: Hoorn - Enkhuizen

De levendige havenstad Hoorn, gelegen aan het IJsselmeer, herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. In de schitterende monumentale panden zijn nu diverse leuke winkels, restaurants en musea te vinden. In de loop van de middag bezoeken we Enkhuizen. De vestingwallen in het vissersplaatsje die uit de 17e eeuw dateren zijn goed bewaard gebleven. De Drommedaris is de zuidelijke toegangspoort van de stad Enkhuizen en het bekendste gebouw.

Donderdag: Enkhuizen – Oudeschild (Texel)

We blijven deze ochtend nog even in Enkhuizen liggen voordat we de oversteek over de Waddenzee maken naar Texel. Met een beetje geluk zien we onderweg naar Texel nog een groepje zeehonden op een zandbank liggen. Op Texel meren we aan in de vissershaven van Oudeschild.

Vrijdag: Oudeschild (Texel) – Medemblik

Deze ochtend heeft u nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een busrondrit(*) over dit prachtige eiland. Tijdens de lunch verlaten we Texel en gaan we via het IJsselmeer naar Medemblik. In het centrum van deze watersportplaats tref je een mix van modern en historisch naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de haven van de historische binnenstad. Op één van de terrasjes kunt u al genietend van een drankje de drukte op het water bekijken.

Zaterdag: Medemblik - Lemmer

Rond het middaguur varen we naar Lemmer. De ligging aan de Friese meren en het IJsselmeer maakt Lemmer tot één van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. In het sfeervolle maritieme centrum kunt u heerlijk struinen langs de originele winkeltjes of strijk neer op één van de gezellige terrassen langs de kades. Liefhebbers van architectuur, water en stoom kunnen hun hart op halen bij het Woudagemaal. Het oudste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld.

Zondag: Lemmer – Lelystad – Kampen

In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Bataviawerf of koopjes jagen in Bataviastad. Tijdens de lunch gooien we de trossen los om vervolgens over het Ketelmeer naar Kampen te varen. Hier zullen wij in de loop van de middag afmeren. De historische hanzestad Kampen is een gezellige stad met veel historische gebouwen.

Maandag: Kampen – Deventer

Aan het begin van de middag komen we in Deventer aan. Ook Deventer behoort tot één van de Hanzesteden wat duidelijk zichtbaar is in de gezellige binnenstad. De vele historische gebouwen geven de handelsrijke geschiedenis uit de Gouden Eeuw van deze stad goed weer. Vanavond zal uw kapitein u uitnodigen voor het Farewell Dinner.

Dinsdag: Deventer – Arnhem

Al vroeg voor het ontbijt gooien we de trossen los en varen we over de IJssel en de Nederrijn naar Arnhem. Om 11.00 uur nemen we weer afscheid van u. We zijn er zeker van dat u heeft genoten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Twee avonden met live muziek
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Cocktail
  • Farewell Dinner

Johann Strauss

Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises