Highlights van Zeeland Nieuw

Zeeland is met afstand de meest waterrijke provincie van ons land. De verschillende eilanden zijn omgeven met grote stukken water en er zijn hier dan ook veel kleine en gezellige vissersplaatsen. En dat maakt Zeeland een ideale bestemming om met een riviercruise te verkennen. Bovendien vindt u er een hoop historie terug, bijvoorbeeld over de VOC-tijd.

Dinsdag 10 augustus: Arnhem - Rotterdam

Om 17.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de Rembrandt van Rijn. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en varen naar Rotterdam, waar wij de volgende ochtend zullen arriveren. Na het diner kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

Woensdag 11 augustus: Rotterdam - Gouda

In de havenstad Rotterdam varen jaarlijks duizenden containerschepen af en aan. Vanaf de Euromast heeft u een mooi uitzicht over deze stad en havens. In het centrum van Rotterdam kunt u naar hartenlust shoppen. In de vele winkelstraten worden leuke boetiekjes afgewisseld door de grote winkelketens. Ook de indrukwekkende Markthal met zijn opvallende architectuur, leuke winkeltjes en vele kraampjes is zeker een bezoek meer dan waard. In de loop van de middag zetten we koers naar Gouda.

Donderdag 12 augustus: Gouda - Willemstad

Deze mooie stad gelegen in het Groene Hart is vooral bekend om de kaasmarkt, kaarsen en haar heerlijke stroopwafels. In de binnenstad ligt alles op loopafstand. Wandel eens door de pittoreske straatjes en pak een gezellig terrasje vanwaar u het prachtige Stadhuis op de Markt kunt bewonderen. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Willemstad. Dit is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De gehele stad wordt omringd door vestingwallen. Binnen de wallen staan interessante gebouwen als het Arsenaal, het voormalige stadhuis en het Mauritshuis. Na het diner heeft u de mogelijkheid om deze historische stad aan het Hollandsch Diep te verkennen.

Vrijdag 13 augustus: Willemstad- Terneuzen

Vandaag doorkruisen we eerst de Zeeuwse wateren tot aan Zeeuws-Vlaanderen. Via de Volkerak- en de Krammersluizen bereiken we het kanaal van Zuid-Beveland. Nadat we de Westerschelde hebben overgestoken bereiken we Terneuzen. Deze havenstad is bekend om zijn indrukwekkende sluizencomplex, waar per jaar zo’n 70.000 schepen passeren. In het centrum vindt u oude panden met opgeknapte gevels, maar ook gezellige, moderne winkelstraten.

Zaterdag 14 augustus: Terneuzen - Middelburg

Al vroeg steken we de Westerschelde over richting Vlissingen waar we het Kanaal van Walcheren opvaren naar Middelburg. Een bezoek aan de hoofdstad van Zeeland mag in deze reis niet ontbreken. In Zeeland hebben ze veel gestreden tegen het water maar het heeft ze ook veel opgeleverd. Door de gunstige ligging aan het water werd Middelburg, op Amsterdam na, de belangrijkste handelshaven van de VOC-tijd.

Zondag 15 augustus: Middelburg - Neeltje Jans - Veere

Het werkeiland Neeltje Jans is een onderdeel van de Oosterscheldekering die samen met andere waterkeringen in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland de Deltawerken van Nederland vormen. De Deltawerken moeten dezeprovincies beschermen tijdens een stormvloed van de zee. In het informatiecentrum(*), op Neeltje Jans, kunt u alles te weten komen van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. In de loop van de middag varen we verder naar Veere waar we zullen overnachten.

Maandag 16 augustus: Veere - Hellevoetsluis

We verlaten de Zeeuwse wateren en via het Haringvliet bereiken we Hellevoetsluis. Hier werden in de voormalige zeehaven, de schepen van de VOC onderhouden. Een mooie erfenis uit die tijd is de stenen droogdok. Die nog steeds in gebruik is. Ook de Nederlandse Marine had hier jarenlang haar vloot liggen.

Dinsdag 17 augustus: Hellevoetsluis - Dordrecht

Door zijn ligging bij drie rivieren als de Merwede, de Noord en de Oude Maas, was Dordrecht van oudsher een belangrijke handelsstad. Die historie, rijkdom en cultuur is nog altijd goed te zien. In de historische binnenstad treft u zo’n 1.000 monumenten waarin in een deel daarvan leuke winkels en restaurants gevestigd zijn.

Woensdag 18 augustus: Dordrecht - Wijk bij Duurstede

Onderweg naar Wijk bij Duurstede passeren we de bekende molens van Kinderdijk en het zilverstadje Schoonhoven. Aan het begin van de middag arriveren we in Wijk bij Duurstede. Terwijl u een wandeling maakt door dit leuke stadje worden aan boord voorbereidingen getroffen voor het Farewell Dinner en een onvergetelijk afscheidsfeest.

Donderdag 19 augustus: Wijk Bij Duurstede - Arnhem

De laatste dag van deze prachtige cruise is aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke champagnebrunch. Om 11.00 uur komt onze thuishaven al in zicht. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises