Hanzestedencruise | Feenstra riviercruises

Hanzestedencruise

Weet u waar Abraham de mosterd haalt? Ga met ons mee op reis en ontdek in zes dagen zes Hanzesteden langs de IJssel en het Zwarte Water. Van het bijzondere Hasselt en het levendige Zwolle tot Torenstad Zutphen en Mosterdstad Doesburg. Een unieke reis langs lang vervlogen tijden.

Maandag: Arnhem - Nijmegen - Wijk bij Duurstede

Om 09.30 uur starten we de motoren en varen naar Nijmegen. Ontdek de rijke geschiedenis, groene stadsparken en interessante musea in de oudste stad van Nederland. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis naar Wijk bij Duurstede waar u nog een heerlijke avondwandeling kunt maken.

Dinsdag: Wijk bij Duurstede - Lelystad

Na het ontbijt staan de bussen voor het schip klaar voor de excursie(*) naar Utrecht. Ondertussen vaart het schip richting Lelystad. Tegen het einde van de ochtend arriveert het schip in Utrecht en zodra iedereen weer terug aan boord is varen we over het AmsterdamRijnkanaal en het IJsselmeer naar Lelystad.

Woensdag: Lelystad - Hasselt - Zwolle

In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Bataviawerf of op koopjes jagen in Batavia Stad. Tijdens de lunch zetten we koers naar Hasselt, de eerste van zes Hanzesteden die we deze reis bezoeken. Dit bijzondere Hanzestadje aan het Zwarte Water staat vol prachtig gerestaureerde panden, zoals het oude raadhuis, de grote kerk en de unieke kalkbranderijen, die u meevoeren naar lang vervlogen tijden. Aan het begin van de avond laten we Hasselt achter ons en varen we naar Zwolle.

Donderdag: Zwolle - Kampen - Deventer

In de straten van de middeleeuwse binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. Liefhebbers van literatuur kunnen hun hart ophalen en een bezoek brengen aan één van de mooiste boekhandels van Nederland; Van de Velde in de Broeren. Struin niet te lang langs de vele boekenplanken want rond het middaguur vertrekken we naar Kampen. De Stadsbrug, de indrukwekkende poorten en de honderden monumenten geven deze stad een authentiek karakter. Aan het einde van de middag vervolgen we onze weg over de kronkelende IJssel naar Deventer.

Vrijdag: Deventer - Zutphen

Deventer omarmt u met zijn historische charme en heeft veel te bieden. Het Speelgoedmuseum, de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren en het prachtige historische stadhuiscomplex zijn hier maar een paar voorbeelden van. Tijdens de lunch varen we naar Zutphen. Torenstad, zo wordt Zutphen ook wel genoemd. Naast een paar grote torens die de skyline van de stad vormen zijn er ook tal van kleinere torens.

Zaterdag: Zutphen - Doesburg - Arnhem

We zijn vroeg vertrokken om een bezoek te kunnen brengen aan Doesburg, de laatste Hanzestad van deze reis. Meer dan 150 monumenten verfraaien de historische binnenstad en in de oude veste vindt u een uniek fabriekje, de Doesburgsche Mosterden Azijnfabriek. Want Doesburg staat natuurlijk ook bekend als Mosterdstad en de Doesburgers zijn erg verknocht aan hun potje mosterd. Waarschijnlijk dat ze daarom ook wel Mosterdpotten worden genoemd. Om 11.30 uur verwachten we u weer aan boord en beginnen we aan het laatste stuk van deze reis. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem waarmee er een einde is gekomen aan deze mooie reis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Eén avond met live muziek
  • Captains Dinner

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises