Gent & Brugge | Feenstra riviercruises

Gent & Brugge

Het lijkt wel of onze zuiderburen het genieten hebben uitgevonden. In de eeuwenoude, sfeervolle binnensteden van Gent en Brugge wemelt het van de chocolaterieën en restaurants. En in de vele cafés is de keus aan speciaal-bieren ongekend. Tijdens deze reis komt de ware Bourgondiër in u naar boven. Bovendien is er volop cultureel erfgoed te bewonderen. Het historische Brugge lijkt wel één groot openluchtmuseum en in Gent treft u nog vele sporen aan van het rijke verleden in de katoennijverheid.

Maandag/Zaterdag: Arnhem - Rotterdam

We heten u in Arnhem hartelijk welkom aan boord en zullen om 09.30 uur vertrekken. We volgen de Nederrijn en de Lek en varen o.a. langs Wijk bij Duurstede en Kinderdijk. Aan het begin van de avond meren we af in Rotterdam.

Dinsdag/Zondag: Rotterdam - Dordrecht

Tot de lunch heeft u de gelegenheid om Rotterdam te verkennen. Via de havens van Rotterdam zetten we koers naar Dordrecht. Deze stad is bijna 1000 jaar geleden ontstaan en kreeg in 1220 stadsrechten. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie. Vooral in het havengebied is het rijke verleden terug te vinden.

Woensdag/Maandag: Dordrecht - Antwerpen

Al voor het ontbijt laten we Dordrecht achter ons en varen aan het begin van de middag via het Schelde-Rijnkanaal de havenstad Antwerpen binnen. U kunt hier met een treintje(*) de stad bekijken en desgewenst in het centrum uitstappen. Het gezellige centrum biedt voor ieder wat wils. Geniet van een Belgisch biertje op één van de vele terrassen op de Groenplaats of breng een bezoek aan het Rubenshuis.

Donderdag/Dinsdag: Antwerpen - Gent

Al vroeg gooien we de trossen los en richten de steven op Gent. Het centrum wordt gedomineerd door maar liefst drie indrukwekkende bouwwerken op één lijn: de Sint Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafskathedraal. In deze kathedraal kunt u het beroemde drieluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eijck bezichtigen.

Vrijdag/Woensdag: Gent - Brugge

Brugge is de volgende bestemming en heeft tal van bezienswaardigheden zoals het Begijnhof, het Minnewater, de Onze-LieveVrouwekerk, de Burg en de Markt met het wereldberoemde Belfort. Voor de liefhebbers is er een stadsrondrit(*) met de Citybus.

Zaterdag/Donderdag: Brugge (hele dag)

Vandaag heeft u de gelegenheid deel te nemen aan een excursie(*) die u langs enkele gezellige Belgische kustplaatsen voert. Of u kunt Brugge zelf gaan verkennen. De 122 meter hoge toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in het centrum is het op één na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. De vele restaurants, bruine cafés en chocolaterieën bieden u volop mogelijkheden om van de bourgondische levensstijl van de Belgen te genieten.

Zondag/Vrijdag: Brugge - Terneuzen

Tijdens het ontbijt lichten wij het anker en varen we naar Terneuzen. Vanaf de Scheldeboulevard in Terneuzen ziet u indrukwekkende schepen op weg naar zee of naar Antwerpen.

Maandag/Zaterdag: Terneuzen - Willemstad

We steken de Westerschelde weer over en zetten koers naar Willemstad waar we in de loop van de middag aankomen. Het is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De gehele stad wordt omringd door vestingwallen. Binnen de wallen staan interessante gebouwen als het Arsenaal, het voormalige stadhuis en het Mauritshuis.

Dinsdag/Zondag: Willemstad - Zaltbommel

De vestingstad Zaltbommel aan de Waal heeft een rijke historie. De prachtige Sint Maartenskerk met de Bommelse Toren, de vele karakteristieke gevels in pittoreske straatjes en de Waterpoort getuigen hiervan.

Woensdag/Maandag: Zaltbommel - Arnhem

De laatste dag van onze reis is alweer aangebroken. We vertrekken al vroeg en zullen om 14.00 uur in Arnhem aankomen. Hier nemen we met een hartelijk ‘Tot Ziens’ afscheid van u. Ongetwijfeld zult u met genoegen terugkijken op deze bijzondere reis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Twee avonden met live muziek
  • Captains Dinner

Horizon

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Door de royale ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Meer informatie over de Horizon vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805