Drie-rivierencruise | Feenstra riviercruises

Drie-rivierencruise over de Rijn, Main en Moezel Nieuw

De schoonheid van een riviercruise wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door de omgeving. Ontspannend aan boord van een comfortabel schip ziet u het landschap langzaam om u heen veranderen. Imposante steden, glooiende heuvels, schitterende wijngaarden, u kunt het allemaal rustig bekijken en ervan genieten. Op deze cruise doet u maar liefst drie rivieren aan, waardoor de afwisseling nog groter is. Dat wordt gegarandeerd genieten.

Zaterdag 29 juli: Arnhem - Düsseldorf

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. Vanavond kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Düsseldorf.

Zondag 30 juli: Düsseldorf - Bonn

In alle vroegte komen we in Düsseldorf aan. Deze stad leent zich bij uitstek om heerlijk te shoppen. Een bezoek aan de Königsallee, een chique en exclusieve winkelstraat, mag dan zeker niet ontbreken. Maar u kunt zich ook als alternatief aan boord opgeven voor een optionele excursie(*) om Düsseldorf gezamenlijk te ontdekken. U ziet dan de hoogtepunten van deze bruisende metropool. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Bonn. Vanmiddag kunt u in de lounge genieten van een heerlijke High Tea. In de loop van de avond bereiken we Bonn.

Maandag 31 juli: Bonn - Boppard

U heeft tot het middaguur de tijd om Bonn te gaan verkennen. Dan richten we de steven op Boppard. Het gedeelte waar we vanmiddag over varen is met zekerheid het mooiste gedeelte van de Rijn. De stedelijke omgeving verandert langzaam in een, met wijngaarden bedekt, heuvellandschap waarop met regelmaat een burcht of kasteel te zien zal zijn. In de loop van de middag arriveren we in Boppard. Per kabelbaan kunt u naar het uitzichtpunt Vierseenblick. Vanaf dit punt ziet u de Rijn al kronkelend op vier plaatsen tussen het heuvellandschap.

Dinsdag 1 augustus: Boppard - Rüdesheim

Wanneer we de Loreley zijn gepasseerd duurt het niet lang meer voordat we in Rüdesheim aankomen. Dit beroemde wijnstadje staat bekend om de vele wijnlokalen, historische vakwerkhuizen en de Drosselgasse. In deze smalle steeg kunt u in één van de gezellige Weinstuben genieten van een heerlijke Riesling uit de streek.

Woensdag 2 augustus: Rüdesheim - Mannheim

Al vroeg zetten we koers naar Mannheim waar we na de lunch zullen aankomen. In de middag heeft u de gelegenheid om de universiteitsstad Heidelberg te bezichtigen. Hier kunt u een bezoek brengen aan het wereldberoemde slot of een wandeling maken door het schilderachtige centrum van deze gezellige stad.

Donderdag 3 augustus: Mannheim - Frankfurt

Bij Mainz verlaten we de Rijn en draaien we de smalle Main op. Nadat we enkele sluizen gepasseerd zijn, leggen we aan in Frankfurt. Dit is het financiële hart van Duitsland. Vanaf de oever van de Main heeft u een prachtig zicht op het belangrijke bankencentrum met zijn unieke skyline. Het is niet verwonderlijk dat deze stad door zijn vele wolkenkrabbers de bijnaam Mainhattan heeft gekregen.

Vrijdag 4 augustus: Frankfurt - Aschaffenburg

Kasteel Johannisburg is de belangrijkste bezienswaardigheid van Aschaffenburg. Het kasteel ligt vlakbij het oude centrum in de bocht van de rivier de Main. Rondom het kasteel kunt u heerlijk wandelen en heeft u een mooi uitzicht over de rivier.

Zaterdag 5 augustus: Aschaffenburg - Mainz

In de ochtend kunt u nog even genieten van de smalle Main. Zodra we de zeven sluizen weer zijn gepasseerd, komen wij bij Mainz, tevens onze volgende bestemming, weer op de Rijn. In de loop van de middag kunt u de stad bezichtigen waarbij u zeker een bezoek moet brengen aan de Dom van Mainz.

Zondag 6 augustus: Mainz - Koblenz

Bij de Deutsche Eck meren wij af in Koblenz. Deze stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter. Smalle straatjes met winkeltjes zijn er in overvloed. Vanaf onze ligplaats in de monding van de Moezel is het maar een paar minuten lopen naar het gezellige centrum.

Maandag 7 augustus: Koblenz - Cochem

Op de Moezel, de derde rivier van onze reis, worden we getrakteerd op een haast onwerkelijke rust. De rivier wordt aan weerszijden ingesloten door steile met wijngaarden bedekte berghellingen die zorgen voor een schitterend panorama. Het stadje Cochem is zeer geliefd bij toeristen uit alle windstreken.

Dinsdag 8 augustus: Cochem - Andernach

In de loop van de middag bereiken we Andernach. Vanaf de brede boulevard loopt u door de stadspoort het kleine plaatsje in. In het sfeervolle centrum zijn een aantal middeleeuwse gebouwen behouden gebleven zoals de Stadtburg, de stadswal met de Koblenzer Poort, de Rijnpoort en de Runde Turm.

Woensdag 9 augustus: Andernach - Düsseldorf

Onderweg naar Düsseldorf passeren we wederom Bonn en Keulen. Net na de lunch kunt u naar hartenlust winkelen in het nabijgelegen centrum van Düsseldorf. Vanavond kunt u genieten van het Farewell Dinner, gevolgd door een gezellige avond.

Donderdag 10 augustus: Düsseldorf - Arnhem

Veel kennis en ervaringen rijker maken we alweer plannen voor de volgende riviercruise. De thuishaven Arnhem nadert snel. Om 11.00 uur meren wij af, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Drie avonden met live muziek
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner en de lounge met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant op het hoofddek heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises