Door het Groene Hart | Feenstra riviercruises

Door het Groene Hart

Nederland is een waterland. Dat komt helemaal tot uiting in deze onvergetelijke cruise over het IJsselmeer en door het Groene Hart en omgeving. Van het Vossemeer en de Randmeren tot aan de plassen rond Gouda, de variatie in waterwegen is enorm.

Donderdag: Arnhem - Deventer

Om 09.30 uur vertrekken wij uit Arnhem en het duurt niet lang voordat we op de kronkelige IJssel varen. Onderweg passeren we Hanzesteden als Doesburg en Zutphen. Aan het begin van de middag komen we in Deventer aan. Ook Deventer behoort tot één van de Hanzesteden wat duidelijk zichtbaar is in de gezellige binnenstad. De vele historische gebouwen geven de handelsrijke geschiedenis uit de Gouden Eeuw van deze stad weer.

Vrijdag: Deventer - Hasselt

Na de lunch arriveren we in Hasselt. Deze Hanzestad gelegen aan het Zwarte Water staat vol prachtig gerestaureerde panden, zoals het oude raadhuis, de grote kerk en de unieke kalkbranderijen, die u meevoeren naar lang vervlogen tijden. Aan boord kunt u zich opgeven voor een middag excursie naar Giethoorn. Beroemd om haar prachtige huisjes en vele kanalen.

Zaterdag: Hasselt - Harderwijk

Zodra we het Zwarte Water en het Ketelmeer verlaten hebben draaien we linksaf het Vossemeer op. Het Randmerengebied is een aaneenschakeling van een groot aantal meren. De verschillende landschappen met polders en oerbossen wisselen elkaar af. Na de lunch leggen we aan in Harderwijk. Door de ideale ligging is deze plaats zeer geliefd bij de watersporters. Ook kunt u heerlijk shoppen of een terrasje pakken in het historische centrum van deze Hanzestad.

Zondag: Harderwijk - Zaandam

In de middag kunt u deelnemen aan een excursie(*) naar de Zaanse Schans. De Zaanse Schans bestaat uit een serie prachtig onderhouden historische Zaanse huizen, ambachten, molens en het Zaans Museum met het Verkade Paviljoen.

Maandag: Zaandam - Alkmaar

Na het ontbijt gooien we de trossen los. Over het Noord-Hollands kanaal komen we tijdens de lunch in Alkmaar aan. Het prachtige oude centrum staat bol van de leuke winkelstraten waar u prima kunt gaan shoppen. Op één van de talloze terrasjes kunt u daarna genieten van een drankje. Wilt u Alkmaar vanaf het water bekijken dan kunt u eventueel deelnemen aan een grachtenrondvaart(*) door deze kaasstad.

Dinsdag: Alkmaar - Enkhuizen

Via de Stevinsluizen bij Den Oever passeren we de Afsluitdijk en varen we het IJsselmeer over naar Enkhuizen. De vestingwallen in het vissersplaatsje die uit de 17e eeuw dateren zijn goed bewaard gebleven. De Drommedaris is de zuidelijke toegangspoort van de stad Enkhuizen en is het bekendste gebouw.

Woensdag: Enkhuizen - Hoorn - Nieuwe Meersluis

In de ochtend vervolgen we onze reis naar Hoorn. Deze levendige havenstad aan het IJsselmeer herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. In de schitterende monumentale panden zijn nu diverse leuke winkels, restaurants en musea te vinden. Aan het begin van de middag zullen we via het IJ en de Kostverlorenvaart onze route vervolgen. We zullen overnachten bij de Nieuwe Meersluis ten oosten van Schiphol.

Donderdag: Nieuwe Meersluis - Gouda

Al snel bevinden we ons in het Groene Hart. In het oer-Hollandse natuurgebied tussen Amsterdam en Rotterdam varen we langs molens, boerderijen en pittoreske dorpjes. Vanaf het schip heeft u een schitterend uitzicht over de laaggelegen polder. Na de lunch arriveren we in Gouda, bekend om zijn kaas en kaasmarkt. Een mooie stadswandeling door het historische centrum en een kopje koffie met een Goudse stroopwafel op één van de terrasjes is zeker een aanrader.

Vrijdag: Gouda - Wijk bij Duurstede

Vandaag hebben we nog een mooie vaardag door het Hollandse landschap. In de loop van de middag bereiken we Wijk bij Duurstede. Een gezellige plaats aan de Lek waar u vanuit de haven meteen de stad in loopt. ’s Avonds wordt er traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd en aansluitend zorgt de muzikant voor een gezellige avond.

Zaterdag: Wijk bij Duurstede - Arnhem

Deze veelzijdige reis is bijna ten einde. Rond het middaguur komt onze thuishaven in zicht waar we om 14.00 uur zullen ontschepen. We zijn er zeker van dat u nog vaak terug zult denken aan al het moois dat wij u tijdens deze gevarieerde reis hebben laten zien.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

Horizon

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Door de royale ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen.

Meer informatie over de Horizon vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805