Feenstra riviercruises

Bloemencruise vanaf Rotterdam

Centraal in deze kleurrijke cruise staat een bezoek aan de Keukenhof. De miljoenen bloemen in bijna net zoveel kleuren zijn een lust voor het oog. Later, tijdens deze reis door Nederland, varen we naar Texel en Harlingen. Via het IJsselmeer en het Zilverstadje Schoonhoven komen we weer in de havenstad Rotterdam aan.

Woensdag: Rotterdam - Gouda

Vanaf 16.00 uur verwelkomen wij u aan boord in Rotterdam. Zodra iedereen aan boord is gooien we de trossen los en zetten we koers naar Gouda. Na het diner kunt u nog een wandeling maken in de binnenstad.

Donderdag: Gouda - Nieuwe Meersluis - Zaandam

Deze ochtend blijven we in Gouda liggen. In de binnenstad staat op het marktplein het prachtige stadhuis. Hier vindt in de zomer de kaasmarkt plaats. Ook staat Gouda bekend om zijn kaarsen en heerlijke stroopwafels. In de middag varen we dwars door de prachtige natuur van het Groene Hart. Na een oponthoud van enkele uren bij de Nieuwe Meersluis varen we vannacht in konvooi door Amsterdam en vervolgen onze weg naar Zaandam waar we halverwege de nacht zullen afmeren.

Vrijdag: Zaandam - Enkhuizen

Na het ontbijt staan de bussen klaar voor een excursie naar de Keukenhof(*). De bloementuinen in de Keukenhof zijn een heus lentefeest; met 7 miljoen bolbloemen op 32 hectare wordt het hele park beheerst door fantastische geuren en kleuren. Langs en door de prachtig aangelegde tuinen en waterpartijen kunt u heerlijk wandelen en genieten van de schitterende bloemenpracht. Zodra de deelnemers van de excursie weer terug aan boord zijn varen we verder naar Enkhuizen. De vestingwallen in het vissersplaatsje die uit de 17e eeuw dateren zijn goed bewaard gebleven. De Drommedaris is de zuidelijke toegangspoort van de stad Enkhuizen en tevens het bekendste gebouw.

Zaterdag: Enkhuizen - Oudeschild (Texel)

We volgen de IJsselmeerkust naar het noorden en via Den Oever steken we de Waddenzee over naar Texel waar we na de lunch in Oudeschild aankomen. Hier vindt u het maritiem museum Kaap Skil. In dit openlucht museum vertellen strandjutters hun verhalen en leert u veel over de geschiedenis van Texel en het vissersplaatsje Oudeschild.

Zondag: Oudeschild (Texel) - Harlingen - Makkum

We laten Oudeschild al vroeg achter ons en steken nogmaals de Waddenzee over. Met wat geluk zien we onderweg wel enkele zeehonden op een zandbank rusten. Tijdens de lunch arriveren we in het Friese Harlingen. Door de gunstige ligging aan zee, groeide Harlingen uit tot een belangrijke havenstad. De prachtig gerestaureerde pakhuizen aan de havens getuigen nog steeds van de handel met exotische landen. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis naar Makkum waar we gaan overnachten.

Maandag: Makkum - Hoorn

In de ochtend varen we naar Hoorn. Deze levendige havenstad aan het IJsselmeer herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. In de schitterende monumentale panden zijn nu diverse leuke winkels, restaurants en musea te vinden.

Dinsdag: Hoorn - Dordrecht

Nog voor het ontbijt gooien we de trossen los en varen we naar Dordrecht. Deze stad kunt u heel goed te voet ontdekken. Volg bijvoorbeeld het ‘Rondje Dordt’, een bewegwijzerde wandeling langs de binnenstadshavens, belangrijke historische plekjes en aantrekkelijke winkelstraten. Of vaar door de oude havens in een fluisterboot die langs in het water gebouwde huizen, donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen gaat.

Woensdag: Dordrecht - Rotterdam

De laatste dag van deze kleurrijke en interessante reis is alweer aangebroken. We meren om ca. 10.00 uur aan in Rotterdam en dan is het weer tijd om afscheid van u te nemen.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Twee avonden met live muziek
  • Captains Dinner

Horizon

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Door de royale ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Meer informatie over de Horizon vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises