België op zijn Best | Feenstra riviercruises

België op z'n Best

België, ons bourgondische zuiderbuurland, heeft een paar prachtige parels van steden! Tijdens deze 11-daagse reis bezoeken we authentieke steden als Antwerpen, Luik , Namen en Dinant. Talloze bezienswaardigheden, musea, leuke winkelstraten en cafés, waar u kunt genieten van een Belgisch pintje, passeren de revue. Maar ook qua natuur heeft België veel te bieden. Onze eindbestemming Dinant ligt middenin de groene, heuvelachtige Ardennen waar de Maas zich doorheen kronkelt.

Donderdag 22 juni: Arnhem - Willemstad

Om 09:30 uur vertrekken we uit Arnhem en het duurt niet lang voordat we bij de Pannerdense Kop de Waal opdraaien. In de lounge zal de bemanning aan u voorgesteld worden en kunt u nader kennis maken met uw medepassagiers. Tijdens het diner komen we in Willemstad aan waar u nog een mooie avond wandeling kunt maken door de historische binnenstad.

Vrijdag 23 juni: Willemstad - Antwerpen

Antwerpen staat vol van interessante bezienswaardigheden en musea! Een bezoek aan de bekende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Begijnhof of het Diamantmuseum is zeker de moeite waard. Het is tevens een winkelstad bij uitstek. U vindt er diverse winkels zoals boetiekjes, bonbonwinkeltjes en diamantwinkels. Aan boord kunt u zich inschrijven voor een busrondrit(*) die u na de rondrit afzet in het centrum.

Zaterdag 24 juni: Antwerpen - Hasselt

Via het Albertkanaal vervolgen we onze reis door België. Na de lunch komen we in Hasselt aan. Deze stad heeft tevens de bijnaam ‘Hoofdstad van de Smaak’ en dankt dit aan zijn vele horeca- en modezaken. Wist u dat jenever en Hasselt onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Middenin de stad vindt u dan ook het Jenevermuseum.

Zondag 25 juni: Hasselt - Luik

Onze volgende bestemming, Luik, ligt in het Franstalige Wallonië. Deze stad stond in de vorige eeuw bekend om de metaalindustrie. Het centrum herbergt verrassend veel leuke, vaak autovrije straatjes en gezellige pleinen. Vergeet niet uzelf te trakteren op een heerlijke versgebakken Luikse wafel.

Maandag 26 juni: Luik - Namen

Al vroeg gooien we de trossen los. We begeven ons inmiddels op de Maas. Na de lunch komen we in de hoofdstad van Wallonië, Namen, aan. Het leuke middeleeuwse centrum ligt onderaan de voet van de citadel. Waar ook het riviertje de Sambre in de Maas uitmond. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een stadswandeling(*) die u aan boord kunt boeken.

Dinsdag 27 juni: Namen - Dinant

De stad Dinant ligt prachtig ingesloten tussen de Maas en het omliggende heuvellandschap van de Ardennen. De geschiedenis van de stad gaat terug tot ver voor de Romeinse tijd. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van de Maas. Hiervan is de citadel van Dinant nog steeds het levendige bewijs. U kunt vanmiddag op eigen gelegenheid deze stad verkennen. Probeer in het centrum één van de lokale specialiteiten zoals Dinantse Koek of een heerlijk Leffe biertje.

Woensdag 28 juni: Dinant - Huy

In de loop van de middag arriveren wij in Huy, één van de oudste steden van België. Het fort van Huy, gebouwd in 1823, wordt ook wel Hollands Fort genoemd en ligt op een uitstekende rots langs de Maas.

Donderdag 29 juni: Huy - Maastricht

Na de lunch arriveren we in Maastricht. Vanmiddag kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Maastricht verkennen. Dit bestaat vrijwel geheel uit oude panden met prachtige gevels en er zijn terrassen en winkels in overvloed. Ook op zondag zijn er veel winkels in de binnenstad geopend. s’ Avonds kunt u eventueel deelnemen aan een rondrit(*) door Maastricht.

Vrijdag 30 juni: Maastricht - Roermond

Terwijl u van het ontbijt geniet, begeven we ons op de Limburgse Maas. Aan het begin van de middag komen we aan op onze plaats van bestemming, Roermond. Deze sfeervolle stad, ook wel ‘Bruisend hart van Limburg’ genoemd, is rijk aan culturele bezienswaardigheden. Aan boord kunt u zich opgeven voor een rondrit(*) door de omgeving.

Zaterdag 1 juli: Roermond - Cuijk

Deze ochtend genieten we al varend van de omgeving van Noord-Limburg. Na de lunch arriveren we in Cuijk. ‘s Middags kunt op eigen gelegenheid het Brabantse plaatsje bezichtigen. Op de laatste avond wordt traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd en aansluitend zorgt een muzikant voor een gezellige avond.

Zondag 2 juli: Cuijk - Arnhem

Deze prachtige reis door Nederland en België is bijna ten einde. Om 14.00 uur leggen wij in Arnhem de loopplank voor u uit en is het weer tijd om afscheid te nemen.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Twee avonden met live muziek
  • Captains Dinner

Horizon

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Door de royale ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Meer informatie over de Horizon vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805